След днешния Изпълком на БФС: Втора лига ще е с 18 отбора, Първа лига остава в същия формат още поне 2 сезона (видео)

Начало / Футбол / Бг Футбол / След днешния Изпълком на БФС: Втора лига ще е с 18 отбора, Първа лига остава в същия формат още поне 2 сезона (видео)

Участниците във Втора лига за сезон 2019/2020 ще бъдат увеличени на 18, което означава само два изпадащи през предстоящия 2018/2019. Така с четири влизащи от четирите Трети лиги групата ще стане с два повече, реши на днешното си заседание изпълнителният комитет на БФС.

И с 18 отбора от по-следващия шампионат се запазва кръговата система и ще се изиграят 34-и кръга, а не 30. Няма да има промени във формата на Първа лига, което означава че и след един сезон тя пак ще бъде с 14 отбора.

Новото първенство щезапочне на 20-и юли, а не на 13-и както беше планирано първоначално. Жребият и за Първа, и за Втора лига ще бъде изтеглен утре отново в базата на БФС в Бояна. Веднага след това клубовете ще се съберат и ще решат как да си разделят парите от ТВ-правата, обясни от своя страна заместник-изпълнителният директор на централата Павел Колев.

"Може да има козметични промени, но и през сезон 2019/2020 ще остане с 14 отбора и плейофен втори етап", гарантира президентът на БФС Борислав Михайлов. Истина е, че новият сезон 2018/2019 ще се проведе по сегашния формат, като този сезон е последният от тригодишния проект на холандската фирма, която го наложи.

Изпълнителният комитет днес прие промени в Дисциплинарния правилник, които не са особено сериозни, но касаят някои казуси и изясняването на степените на наказания.

Има промени в състава на някои комисии. Двама души излизат заради навършване на пределна възраст. Това са Георги Камишев и Йордан Попмиланов. Един член на СТК и един член на Апелативната комисия също са подменени.

"Съдийската комисия няма да бъде променяна. Тя е едва на два месеца и сме решили да я оставим да работи на спокойствие, така е и редно. За останалите работни комисии оценката е много добра, а заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов прочете доклад, който е положителен", заяви още Михайлов.

Фото: БНР

Коментар