Славия продаде Стефан Велков във втора холандска дивизия

Начало / Футбол / Бг Футбол / Славия продаде Стефан Велков във втора холандска дивизия

Защитникът Стефан Велков премина от Славия в Ден Бош, потвърдиха от холандския втородивизионен клуб. Договорът на централния бранител е за един сезон, като може да бъде продължен с още две години.

21-годишният Велков игра за "белите" от София през последните шест сезона. Защитникът спечели Купата на страната със Славия през последната кампания. 

"Пристигането ми в Ден Бош е още една важна стъпка в моята футболна кариера. Чувствам се добре и за мен Ден Бош е най-подходящият клуб в момента. Очаквам с нетърпение работата тук и съм убеден, че мога да продължа да се развивам добре на терена и в личен план", заяви бившият капитан на младежкия национален отбор на България. Той играе редовно за мъжкия тим на Славия от лятото на 2013 година. 

Ден Бош завърши на 11-о място в класирането във втора дивизия в Холандия през сезон 2017/2018.

"Стефан е талантлив играч, който още от съвсем млад е придобил много опит на най-високо ниво в България. Той е физически силен с добро разбиране за играта и също така е много подвижен. Очакваме с нетърпение да го видим да играе с екипа на Ден Бош", коментира Пол ван дер Краан, един от директорите в холандския клуб.

Фото: fcdenbosch.nl

Коментар