Подновиха строежа на "Колежа"

Начало / Футбол / Бг Футбол / Подновиха строежа на "Колежа"

Премиерът Бойко Борисов присъства на официалното подновяване на строителството на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

Реконструкцията на стадиона започна през 2013 год. и трябваше да приключи за две години. Проектът беше замразен през 2014 год. след фалита на КТБ. Концесята на стадиона, която изтече през 2018 год., бе предоговорена с община Пловдив и удължена с още 2 години. Обектът е с Акт 10, с вдигнати на груб строеж южна и източна трибуна. До момента в съоръжението са инвестирани 10 млн.лв. По план стадионът трябва да е най-модерният в страната, отговарящ на четвърта категория по европейските стандрарти на УЕФА.

Премиерът Борисов посочи, че както винаги е помагал за изграждането на спортни съоръжения в Пловдив, пак ще помогне, но след като види, че строителството вече е напреднало и кранът работи. Борисов посочи, че не дели спортните клубове, помага еднакво на футболните клубове в Пловдив. Той призова общинския съвет на футболните клубове концесионната такса да бъде символична - до 1000 лв., а не както сега 60 хил.лв., за да може да бъдат стимулирани. 

На церемонията присъстваха министър Красен Кралев, президенътт на БФС Боби Михайлов, кметът на града, областният управител и др. Министър Кралев пожела догодина да бъде прерязана лентата "на новото бижу на България". 

Фото: plovdivderby.com

Коментар