Пирин поиска наказание за Фернандо Каранга

Начало / Футбол / Бг Футбол / Пирин поиска наказание за Фернандо Каранга

Ръководството на футболен клуб Пирин Благоевград осъди липсата на наказание на нападателя на ЦСКА-София Фернандо Каранга заради провокативното поведение след победния гол за 2:1 в добавеното време в срещата между двата отбора от 25-ия кръг на Първа лига в неделя.

Каранга показа с ръка жест за отрязване на глава към публиката на домакините след радостта си от попадението, но Дисциплинарната комисия на БФС въобще не разгледа случая.

"ОФК Пирин ЕООД Благоевград категорично осъжда и възразява срещу липсата на наказание за състезателя на ПФК "ЦСКА-София" - Луиш Да Силва Фернандо, за действията, провокациите и цялостно поведение по време на срещата от 25-ти кръг на Първа Лига между ОФК Пирин и "ЦСКА-София".

Въпреки изобилието от видео и снимков материал, състезателят от отбора гост първо бе оставен на терена във всички 94 минути, а в последствие не бе дори порицан и наказан за поведението си спрямо съперникови състезатели и публика.

У нас буди огромно недоумение решението на Делегата на мача, Съдийския наблюдател и Главния рефер, поведението на състезателя Луиш Да Силва Фернандо да бъде оставено извън протокола и доклада.

Цялостното мълчание около действията на състезателя на "ЦСКА-София" са изключително обидни за нашия клуб и привърженици.

Нееднократно комисии към БФС са се самосезирали в подобни случаи. Настояваме, това да бъде така и в посочения от нас конкретен момент.

Към настоящата си позиция прилагаме снимков и видеоматериал.

П.П.
Оставяме без коментар съдийството в двубоя. Вярваме, че от съдийската комисия и специалистите, които работят в нея и около нея, ще бъдат забелязани десетките брутални греши в ущърб на нашия клуб по време на въпросния двубой", се казва в декларацията на ОФК Пирин ЕООД Благоевград".

Фото: БТА

Коментар