Петър Хубчев: Преговаряме с футболисти, идват повече от двама нови

Начало / Футбол / Бг Футбол / Петър Хубчев: Преговаряме с футболисти, идват повече от двама нови

Левски има набелязани футболисти и преговаря с тях, но повечето от тях все още играят с отборите си в регионалните първенства, а други са с националните гарнитури, заяви Петър Хубчев, без да уточнява дали става въпрос за българския тим, или за чуждестранен. Той добави, че липсата на нови попълнения е риск към този момент, но този риск може да бъде оправдан с качество в селекцията в бъдеше и победи в официалните мачове.

"Не може да няма притеснение до събирането на всички кадри. Сега, в лагерна обстановка в Добринище, ще имаме малко повече време за разговори с тези момчета, които са в отбора. Имаме десетима или повече с националните отбори и те няма как да бъдат тук. Имаме напреднали разговори с някои футболисти, но част от тях играха даже вчера. На други първенствата им вървят. Още на първата пресконферениция казах, че аз настоявах да не се докарват хора, за да изкараме 25 или 30 на първа тренировка. Разбирам, че е рисково. От десетина дни аз и помощник треньорите по цял ден се занимаваме с това нещо. Ако сбъркаме, искаме грешката да бъде при нас", заяви Петър Хубчев след началото на подготовката.

"Има една малка уловка. Имаме 8 действащи футболисти с националните отбори. Аз ви казах 11, а защо не и повече. Това е така, защото имаме набелязани в националните гарнитури. В Добринище ще дойдат не повече от двама нови. В момента очакваме и един на проби, а ако това се случи, ще го разберете. Има и такива, които ни отказаха. Нямаме какво да се лъжем и това е съвсем нормално. Случва се на всички отбори, независимо на кое място са завършили", продължи новият старши треньор на Левски.

"Никой няма да каже, че са му достатъчно парите. Такива наистина има, но това е клубна тайна. Аз знам за какво става въпрос и на базата на този бюджет ние опитваме да сглобим отбор. Искаме петима или шестима чужденци или българи водещи футболисти, а около тях да интегрираме млади играчи. Колкото повече, толкова по-добре. На мен ми се иска да бъдат българи, но нямам проблем и с чужденци", каза още той.

"Имаме виждания. Елементарно е да ги начертаем на дъската и да подредим пуловете, но не се получава толкова лесно. Резултатите ще се видят в мачовете. Искаме да изградим отбор, а не да коментираме отделни единици. Отдавна мина времето, в което двама или трима от ЦСКА и Левски решаваха всичко. Говори се постоянно, че няма материал. Ние ще опитаме да направим отбор", заяви Хубчев.

"Имаме 22-ма футболисти с договори, плюс трима или четирима от школата. Искаме да видим юношите и да решим кои да дойдат. Но имаме 22-ма полеви играчи и трима вратари. Изходящите трансфери зависят и от футболиста, и от клуба. Но ако някой дойде и каже, че иска да напусне, няма значение как се казва. Аз съм с разбирания, че е по-добре да бъде така", добави бившият национален селекционер.

Фото: БТА
 

Коментар