Павел Колев: Дерменджиев е един от най-успешните треньори, няма опасност за лиценза

Начало / Футбол / Бг Футбол / Павел Колев: Дерменджиев е един от най-успешните треньори, няма опасност за лиценза

Левски ще работи предимно с български треньори и футболисти от този момент нататък, заяви новият изпълнителен директор на клуба Павел Колев. Той подкрепи по този начин решението да назначи Георги Дерменджиев за треньор и добави, че бившият треньор на Лудогорец така или иначе е един от най-успешните родни специалисти в последните години.

Защо се спряхме на Георги Дерменджиев? Той е един от най-успешните, ако не и най-успешният български треньор на клубно ниво през последните 10-15 години. От тази гледна точка, не беше голяма дилема. По-скоро трябваше да разговаряме с него, за да видим дали той ще се съгласи да реагира толкова бързо, тъй като сме в цайтнот", каза той.
"Раздялата е по взаимно съгласие. И двете страни разговаряхме с него, той се съгласи с нашите аргументи. За нас е добре, че залагаме на български треньор, защото концепцията на Левски ще бъде да работи почти изцяло с български футболисти. Най-добрият вариант за тях е да работят с български треньор", добави Колев на заминаване за Кипър.

"Договорът на Дерменджиев е до края на сезона с опция за още две години. Когато Левски е бил силен, гръбнакът на отбора е бил с български футболисти. Ще отнеме известно време, но това е посоката", продължи изпълнителният директор на Левски.
"До края на този сезон най-вероятно няма да има спортен директор. Ще търсим за тази позиция - спортен директор или главен скаут. Работи се по организационната структура на клуба и започваме почти от нулата", каза още той.

Запитан дали Левски ще има възможност да играе международни мачове през следващия сезон, Колев отговори: "Опасност за европейския лиценз на Левски няма".

Фото: БТА

Коментар