Маурдес не е преминал медицинските прегледи, твърдят в Австрия

Начало / Футбол / Бг Футбол / Маурдес не е преминал медицинските прегледи, твърдят в Австрия

Мауридес се е провалил при медицинските изследвания и това е причината за провала на трансфера му от ЦСКА-София в Рапид Виена, твърди местното издание "Кронен Цайтунг".

Преминаването на бразилския нападател в клуба от австрийската столица се считаше за сигурно, след като двата отбора се бяха разбрали за параметрите по сделката. 

Мауридес, обаче, е показал незадоволителни резултати по време на двудневните функционални тестове и от Рапид вчера обявиха, че на този етап замразяват преговорите за привличането му.

Според австрийците нападателят е прекалил с празнуването по време на ваканцията и се нуждае от поне месец, за да възвърне оптималната си форма и да бъде готов за игра.

Рапид пък се нуждае спешно от подсилване на атаката с оглед на колебливото си представяне в шампионата и предстоящите срещи от 1/16-финалите от Лига Европа срещу италианския гранд Интер.

Така австрийците ще трябва да помислят за план "Б" за нов нападател. Спортният директор на клуба Фреди Бикел обяви, че в листата с желани имена, освен Мауридес, има още двама офанзивни футболисти, ката че вероятно клубът ще се обърне към един от тях.

Фото: БТА

Коментар