Красен Кралев коментира последното развитие около конкурса за отдаването под наем на стадион "Българска армия"

Начало / Футбол / Бг Футбол / Красен Кралев коментира последното развитие около конкурса за отдаването под наем на стадион "Българска армия"

Спортният министър Красен Кралев коментира в профила си във "Фейсбук" последното развитие около конкурса за отдаването под наем на стадион "Българска армия" и спортно-тернировъчна база "Панчарево".

"Отново зачестиха въпросите кога ще бъде обявен конкурсът за наем на ст. Българска армия и спортно-тренировъчна база Панчарево. В момента изчакваме да приключи административната процедура по учредяването на новото дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД. Част от имотите, които трябва да бъдат апортирани в дружеството, са публична държавна собственост и въз основа на решението на Министерски съвет от 20 септември те придобиват статут на имоти частна държавна собственост. Областният управител на област София трябва да отрази промените в актовете за държавна собственост.
Всички необходими документи са предоставени от ММС на Областна управа област София с вх. щ 03/112-001 от 25.09.2017 г. Всеки момент очакваме издаването на актовете за промяна на статута на имотите и вписването им в Имотен регистър. 
Веднага след това ММС ще подаде документите на новото дружество за вписване в Агенцията по вписванията. Този процес е кратък и след приключването му ще бъде обявен публично и конкурсът за отдаване под наем на ст. Българска армия и спортно-тернировъчна база Панчарево, като тръжната документация е готова и одобрена от мен"ы написа Кралев в социалната мрежа.
 

Коментар