Жребият за Купата на България противопоставя два от фаворитите в надпреварата (вижте всички четвъртфинални двойки)

Начало / Футбол / Бг Футбол / Жребият за Купата на България противопоставя два от фаворитите в надпреварата (вижте всички четвъртфинални двойки)

Днес беше изтеглен жребият за 1/4-финалите от Купата на България. Той отреди среща между два от фаворитите в надпреварата, а именно Лудогорец и ЦСКА. Друг интересен сблъсък е този между Ботев Пловдив и Черно море, които елиминираха съответно Берое и Левски след изпълнение на дузпи. Аутсайдерите в надпреварата  Струмска слава и Септември ще имат шанс да запишат най-силното си представяне в турнира, като поне един от двата отбора ще е на 1/2-финал след изиграването на срещите помежду си. Последният двубой е между Етър и Локомотив Пловдив, които също се стремят да продължат отличното си представяне в надпреварата.

Четвъртфиналните срещи от турнира за Купата на България най-вероятно ще се състоят през април, каквото предложение е постъпило от клубовете, обяви генералният секретар на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов. Той добави по време на днешния жребий за този етап от турнира, че промяната от февруари за април ще бъде направена с цел да се запази здравето на играчите.

 ''Постъпи искане от клубовете четвъртфиналите за Купата на България, които са планирани за 9-10 февруари да не се играят тогава'', каза Караиванов.

При това положение най-вероятно датите ще бъдат 2,3 и 4 април. Полуфиналите, които са в два мача, ще се играят на 16-и април първата среща и на 24-25-и април реваншите. Пролетният дял от първенството ще се поднови на 15-17 февруари, както е планирано.

Ето всички четвъртфинални двубои (ще се играят 2 мача на разменено гостуване):

Ботев Пловдив - Черно море

Струмска слава - Септември

Лудогорец - ЦСКА

Етър - Локомотив Пловдив

Коментар