Ел Маестро: ЦСКА е способен на чудо

Начало / Футбол / Бг Футбол / Ел Маестро: ЦСКА е способен на чудо

ЦСКА е способен да направи чудо и да детронира Лудогорец от шампионския трон, заяви старши треньорът на "червените" Нестор Ел Маестро преди днешната открита тренировка на отбора.

"Предстои ни да играем още два пъти срещу Лудогорец. Ще бъде трудно, но се надяваме да направим чудо", каза Ел Маестро пред репортерите.

Специалистът е доволен от сътрудничеството си с назначения за консултант в клуба Люпко Петрович.

"С Люпко е забавно да се работи. Имам ползотворни лични разговори с него. Той ще бъде с нас на лагера в Испания и там ще имаме повече време да си говорим", каза Ел Маестро.

Вратарят Витаутас Черниаускас и халфът Тиаго, чиито договори изтичат в края на сезона, все още не са подновили контрактите си.

"Трябва да питате тях за новите договори. Те имат оферти за подновяване и от тях зависи дали ще приемат. Въпрос на бизнес", каза Ел Маестро. 

Треньорът се надява на добра подготовка, която да държи ЦСКА в кондиция през целия пролетен полусезон.

"Трябва да работим върху детайлите. През есента стартирахме много силно и стояхме добре физически, но към края на полусезона изгубихме от енергията си. Искам да стартираме мощно пролетния полусезон и да запазим физическата си форма до края", добави треньорът.

Ел Маестро е доволен от формата на Мауридес, който имаше проблем с килограмите през есента. Друг бразилец - Жеферсон, ще се присъедини към отбора директно в Испания, тъй като има за разрешаване семейни дела.

"Мауридес не е качил килограми, което е позитивно. Сега остава да влезе в оптимална игрова форма. Относно Жеферсон - говорих с него, той има лични дела и ще закъснее с две седмици", каза Ел Маестро.

Треньорът е приятно изненадан от концентрацията на Кирил Десподов върху тренировъчния процес, въпреки информациите за негов трансфер през зимата.

"Кирил ме изненада приятно, много е концентриран и мотивиран в тренировките. Надявам се това да продължи и след 31 януари", каза още Нестор Ел Маестро. 

Фото: БТА
 

Коментар