Дерменджиев: Напрежението се отрази на играчите ми срещу Лудогорец

Начало / Футбол / Бг Футбол / Дерменджиев: Напрежението се отрази на играчите ми срещу Лудогорец

Старши треньорът на Левски Георги Дерменджиев заяви, че големите очаквания върху играчите са се отразили негативно върху представянето на отбора срещу лидера Лудогорец в дербито миналата седмица. 

"Сините" загубиха с 0:2 на "Герена" и не успяха да съкратят разликата до върха в класирането.

"Направихме много грешки срещу Лудогорец и с това помогнахме на съперника. Много се коментира този мач, защото очакванията бяха много големи. Искам отборът да се подобрява, дори и с такива загуби. Не мисля, че разликата е чак толкова голяма между Левски и Лудогорец. Играчите прекалено много искаха да спечелят този мач, защото щяхме да съкратим разликата в точките, но не се получи. Играчите не показаха възможностите си заради психологическия натиск върху тях. Отговорността тежи на футболистите, но те трябва да свикнат с тази отговорност и тя не трябва да бъде оправдание", коментира Дерменджиев на брифинг днес.

"Има ясна политика на ръководството, има бюджет, с който трябва да се съобразим и да направим конкурентноспособен отбор. Има момент на оздравяване на клуба. Има добри перспективи пред клуба. Говоря с футболистите като равен с равен и искам от тях конкретно поведение. Те трябва да мислят само за играта, защото вече всичко е спокойно", каза още Дерменджиев.
Треньорът на "сините" нарече предстоящия съперник в Първа лига - Верея, непредсказуем. 

Той разкри, че Валери Божинов е почти възстановен от контузия и може да попадне в групата за двубоя на "Трейс Арена".

"Имаме подготвен начин на игра срещу такива съперници като Верея. Но самият отбор на Верея е непредсказуем с тези нови футболисти, които периодично идват. Наясно съм кой ще замени наказания Хали Тиам. Валери Божинов е на път да се оправи, трябва му малко време. Може да бъде в групата още за мача с Верея", коментира Дерменджиев.

Той разкри, че ще се водят преговори за подновяване на договорите на Жерсон Кабрал, Милош Цветкович и Давид Яблонски,но на този етап не е ясно дали тримата ще останат в Левски и през следващия сезон.

"Ще има разговори с Кабрал, Цветкович и Яблонски, на които им изтичат договорите. Тяхното оставане зависи от много работи", лаконичен бе Дерменджиев.

Относно новото попълнение - защитникът от Бенин с френски паспорт Седрик Ундонджи, треньорът на Левски каза, че физически е готов за игра, но ще му бъде необходимо време за адаптация.

"Гледах Унтонджи на видео, има данни да играе в Левски. Физически е готов, но му е необходима кратка адаптация. Необходим ни е човек за този пост".

Самият Унтонджи заяви, че е напълно готов за игра.

"Физически съм в много добро състояние, на 1000 процента съм готов за игра. Познавам Левски от участията на отбора в Шампионска лига и Лига Европа. Българското първенство е на добро ниво. Бях приет много добре в отбора", каза новото попълнение при представянето си пред медиите.

Коментар