Венци Стефанов: Копърфийлд, Тръмп и Путин да дойдат, няма да оправят футбола ни

Начало / Футбол / Бг Футбол / Венци Стефанов: Копърфийлд, Тръмп и Путин да дойдат, няма да оправят футбола ни

"Кой ще оправи футбола? Млади и българи". Това заяви президентът на Славия Венцеслав Стефанов след равенството 1:1 на белите срещу състава на Локомотив (Пловдив) в среща от 15-ия кръг на футболното ни първенство.

„Искаш да имаш трима чужденци – ок, вкарваш трима млади под 21 години. Не даваме ли шанс на нашите момчета, Дейвид Копърфийлд, Доналд Тръмп и Владимир Путин да дойдат, няма да оправят нищо. Младите трябва да им се дава шанс. Аз съм за младите. Колкото и да бъркат – млади и българи", каза Венцеслав Стефанов.

Той коментира и акцията на ГДБОП, насочена към футболния съюз и българските съдии и съмненията за уговорени мачове.

"Последната дума имат разследващите от ГДБОП. Поне аз не знам и не предполагам, че някой от футболните президенти упражнява някакъв натиск върху съдиите, Славия никога не е упражнявал такъв. Имали сме претенции към съдиите и сме го казвали. Колкото до съдиите, които трябва да бъдат разследвани, аз преди много време казах за един съдия, който дойде при мен и ми искаше пари – Момчил Врайков. Много пъти съм повтарял, че българските съдии могат да свирят много добре. Кабаков свири Световно първенство, преди това имахме Антон Генов, Наско Узуков, ние сами правим така, че обезличаваме съдиите си. Главните виновници са тези на терена и тези, които им дават да ядат бял хляб. Аз лично смятам, че някой, по някакъв начин е подвел премиера. Премиерът иска да има справедливост, може би затова е накарал ГДБОП да прави разследване. Всеки е невинен до доказване на противното. Не бива да говорим за съдии подкупни. Ако има такива, да се изкара публично. Ако има президенти, които оказват влияние, също да си понесат наказанието. При премиера ходят сума ти доброжелатели, виждате какво се случи във футболния съюз. Дай Боже новият конгрес да избере хора, които да ви харесат на всички вас и във футбола да потече благоденствие. Хвърля се помия в публичното пространство. Новите хора не могат да бъдат по-различни от старите хора. Борислав Михайлов е направил много за футбола. Сигурно са допуснати грешки“, каза Венцеслав Стефанов.

Коментар