Валери Божинов: Отборите с по-големи бюджети винаги са били по-подпирани

Начало / Футбол / Бг Футбол / Валери Божинов: Отборите с по-големи бюджети винаги са били по-подпирани

Бившият национал Валери Божинов днес беше награден за футболист номер 1 на месец ноември, както и за играч на 16-ия кръг, когато заби два гола във вратата на Левски за успеха на неговия Ботев (Враца)с 3:1.

Футболистът е бил осмиван и дори посочен като свършил с голямата игра, но самият той не страда от подобни мнения.

"Аз трябва да отговарям с това, което правя, със статистиката си, с играта си. Да, в последните два мача допуснахме две загуби, но това е нормално с оглед на това, че се борим за оцеляване. Но да се оправдаваш или да си мислиш, че ще промениш мнението на хората в България...аз предпочитам да отговарям с това, което правя на зеления терен. Ако се бориш, показваш добри игри, играеш добре, няма как да останеш незабелязан. За мене е много важно, че оставям душата си на терена. Аз самият се старая да си върна нивото. Много хора бяха критични- бил съм свършил, нямал съм желание да играя. Но до момента показах на цяла България, че заслужавам едно уважение. Нормално е да има спадове. Но се надявам да продължим по същия начин."

На въпрос докъде ще стигне Ботев (Враца) този сезон, Божинов е малко предпазлив, но и оптимист.

"Феърплей трябва да има независимо кой с кого играе. Всеки един футболисти и отбор в А група тренира и има амбиции да бъде сред най-добрите шест. Дали това ние ще го постигнем, това ще го покаже времето. Имаме желанието да се преборим за шестицата. Черно море дръпнаха пред нас, но трябва да сме реалисти. Никой обаче не може да ми отнеме мечтата, да мечтае, да сънува, че мога да постигна дадена цел. Дали ще има феърплей, това е друга тема. Виждам, че българският футбол се развива и върви напред. Ето един скромен, малък отбор като Ботев (Враца) се бори и се опитва да стигне до големите. Не коства нищо да мечтаеш и да имаш амбиции и цели."

"За какво можем да се преборим? Няма да е лесно, защото бюджетите на отбори като Черно море, Ботев (Плолдив), Берое или Локомотив (Пловдив) са с по-големи от нашите. Отборите с по-големи бюджети винаги са били по-подпирани. Онзи мач се отсъди дузпа за Берое срещу нас, която я нямаше. Не искам да се връщам назад. Нормално е да се греши. И съдиите са хора и са част от играта. И аз също греша, всички сме част от играта. Просто се надявам, че факторите ще бъдем ние футблистите, а не съдиите.

Валери Божинов пристигна в българското първенство за да си върне формата, а избра Ботев (Враца) тъй като там е треньор вторият му баща Сашо Ангелов. Какво обаче предстои за играча по-нататък, самият той отговаря така: "Остава ни още един мач с Локомотив (Пловдив), за който се надявам да го спечелим. Ще седнем с треньорите и ръководството да видим докъде сме стигнали, какво сме постигнали. Хората в клуба са отворени. Ако получа предложение, не мисля, че ще бъде проблем. Да, бих искал да направя трансфер, но не на всяка цена."

Фото: БТА

Коментар