Бразилски вратар се присъедини към Лудогорец, клубът си връща Александър Василев от Берое

Начало / Футбол / Бг Футбол / Бразилски вратар се присъедини към Лудогорец, клубът си връща Александър Василев от Берое

Бразилският вратар Ренан дос Сантош е второто ново попълнение през тази зима в Лудогорец. Роденият през 1989-а година страж е играл за последно в Авай във втора дивизия (Серия Б) на родината си.
Висок е 190 сантиметра, което до момента беше необичайно за Лудогорец, тъй като вратарите обичайно там са под този ръст. Преди да премине в Авай, е носил екипа на Ботафого (Рио де Жанейро). През миналата година е бил титуляр в Серия Б на Бразилия, където записва 38 мача. За Ботафого от 2009-а година насам има 37 мача само в елита в рамките на пет сезона или общо 59 срещи, както и два двубоя за Копа Судамерикана.
"Знам, че в Лудогорец има само качествени играчи. Не познавам отбора в детайли, но това, което чета е впечатляващо. Малко ми е странно при адаптацията, тъй като тръгнах от Рио де Жанейро при плюс 40 градуса, а в момента в София е минус 15, каза с усмивка новият вратар на шампионите.
За момента Владислав Стоянов няма да бъде продаван, но ако се случи такова нещо с него или с Милан Борян, то Ренан ще се превърне в опция номер 1.
"Взимаме Ренан, за да засилим конкуренцията, каза от своя страна старши треньорът на шампионите Георги Дерменджиев.
Лудогорец си връща и Александър Василев от Берое (Стара Загора), който може да играе и като бек, и като халф. В понеделник Василев ще разтрогне договора си със старозагорци и ще се присъедини към лагера на шампионите в Турция.

Коментар