Борислав Михайлов: За нас ЦСКА е правоприемник на Литекс, за УЕФА - нов клуб

Начало / Футбол / Бг Футбол / Борислав Михайлов: За нас ЦСКА е правоприемник на Литекс, за УЕФА - нов клуб

Президентът на БФС Борислав Михайлов даде своето мнение относно недопускането на ЦСКА до евротурнирите. Босът на родния футбол за пореден път заяви, че е направил всичко възможно да спести санкцията на "червените" от УЕФА, но сам призна, че усилията му са били напразни. 

"Темата с ЦСКА е на УЕФА, а не на БФС. Аз знам това, което знаете и вие. 12 минути преди жребия получихме писмо, че отборът не се допуска. Това е. Доколкото знам, от ЦСКА ще обжалват. Казусът е много сложен. Не знам дали обжалването ще даде резултат. Надявам се да е така", започна Михайлов.

"БФС е издал лиценз на ЦСКА и за българското първенство, и за Европа. Ние сме спазили цялата процедура. Аз защитавам всички клубове и не се притеснявам, че футболният съюз може да бъдем наказан".

"Според УЕФА има сериозно нарушение на правилата. Всичко, което е трябвало да бъде направено от мен и БФС, е направено. Мен не ми се ходеше в Стокхолм на финала за Лига Европа, но отидох, за да говоря с някои хора. Очевидно обаче разговорите не са дали резултат.

"ЦСКА при нас не е нов клуб. Той е правоприемник на Литекс. По българското право, пак казвам, те са правоприемник на Литекс. За УЕФА обаче това е нов клуб. Това е разликата. Нашите усилия бяха тази санкция от три години за ЦСКА да не бъде налагана или поне да бъде намалена", завърши шефът на БФС.

Коментар