Борислав Михайлов даде добра оценка за отиващата си година и заяви, че "има мениджъри, натискащи съдиите"

Начало / Футбол / Бг Футбол / Борислав Михайлов даде добра оценка за отиващата си година и заяви, че "има мениджъри, натискащи съдиите"

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов даде добра оценка за работата на централата за отиващата си 2017-а година. Той заяви след края на днешното заседание на изпълкома, че националният отбор е постигнал някои добри резултати, а юношеските формации имат сериозен прогрес. Една от формациите се класира на еврофинали, а други два набора стигнаха до елитен квалификационен кръг. В първенството мачовете са интересни, а финансовото състояние на централата е много добро- 4 милиона лева преизпълнение на бюджета.

"Полагаме огромни усилия и влагаме пари за подобряване на съдийството. Всички скачат срещу съдиите, а това най-много ме дразни, тъй като аз нямам нищо общо. Всички медии коментират от първата минута дали има или няма тъч, вместо да говорят за футбол.

Имаме и консултант от чужбина, който е в топ 3 на бившите ръководещи чужбина и в момента е ръководител също от такова високо ниво. И други държави използват такива хора. Шефът на съдиите назначава съдиите, но той не е на терена.

Нито аз, нито мои колеги, нито шефът на съдиите натискаме съдиите. Има 3-4 човека, които всеки в България ги знае. Търсим помощта на държавата, за да бъдат прнхванати тези хора и да спрат да се занимават. Защото държавата има начини да се справи с това".

По отношение на развитието на първенството, новият формат, който вече се практикува две години, Михайлов отговори: "Променихме много неща, за да може някои отбори да влязат направо в Първа лига. ЦСКА трябва да ми издигне кандидатурата за всичко, което съм направил за тях. Така че анонимници като Милко и Морко, които дори не са на длъжност там, не може да ме коментират", заяви Михайлов.
"Имаше доста проблеми, нарушихме правилата на Футболния съюз по Устав и по Наредби. Направихме буквално рестарт на всичко, на първенството, за да позволим на някои отбори да влязат в Първа лига. Някои пък прескочиха В и влязоха в Б група, след като покриха лицензионни изисквания. Не беше лесно, но аз лично съм доволен. Удържахме на всички напъни, може би следващият път в такава ситуация трябва да бъдем една идея по твърди".

Попитан дали е готов на дебат с другия кандидат за президент Любослав Пенев, който вероятно ще бъде издигнат от аматьорския Черногорец (Ноевци)- област Перник, Михайлов отговори: "Смятам, че съм се доказал и няма нужда да се явявам от студио в студио. А и не чета вестници и сайтове. Обичам да взимам сам решенията си. Тези медии, които ме плюят, трябва да знаят, че всичкото плюене свършва в мига, в който се влезе в залата. 

А на въпрос как приема опонента си, за момента само един, той отговори: "Любослав Пенев? Той е решил да се кандидатира, нека убеждава хората, а не мен".
Михайлов добави, че е готов с предложенията си за новия 4-годишен мандат, но ще обяви детайлите пред клубовете, а не пред медиите. Той ще говори само и единствено на самото събрание в средата на февруари следващата година.

Коментар