Стан Вавринка ще учaства в турнира Sofia Open

Начало / Тенис / Sofia Open / Стан Вавринка ще учaства в турнира Sofia Open

Носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка ще участва в Sofia Open 2018 от 4 до 11 февруари. 

Швейцарецът, който е носител на титлите от Откритото първенство на Австралия 2014, "Ролан Гарос" 2015 и Откритото първенство на САЩ 2016, потвърди своето участие. 

Вавринка заменя Григор Димитров, който обяви своето оттегляне по-рано днес.

"Доволен съм, че шампион като Стан се съгласи да играе, приемайки поканата ни, и то в такъв кратък срок. В тези времена на велики играчи в тениса има само няколко души, които са успели да завоюват титли от Големия шлем. Стан е сред тях. Има не просто една, а три титли от Големия шлем. Щастливи сме, че ще можем да покажем голям шампион като него на феновете в България и публиката в София ще може да се наслади на играта му", заяви турнирният директор на Sofia Open 2018 Пол Макнами.

"Беше разочароващо да научим, че Григор Димитров няма да може да дойде след такъв успешен сезон. Пожелаваме му бързо възстановяване", каза още Пол Макнами.

"Очаквам с нетърпение да играя за първи път в София. Чух прекрасни неща за града и за турнира. Ще се видим скоро", заяви носителят на 3 титли от Големия шлем Станислас Вавринка.

Участието на Стан Вавринка в София на мястото на Григор Димитров стана възможно по правилото на АТП за извънредна смяна.

Фото: БГНЕС

Коментар