Григор Димитров: Пораствам и се фокусирам върху играта си

Начало / Тенис / Garanti Koza Sofia Open / Григор Димитров: Пораствам и се фокусирам върху играта си

Григор Димитров заяви, че е доволен от играта си в турнира от сериите АТП 250 в София. Димитров се класиира за полуфиналите след успех днес над миналогодишния вицешампион Виктор Троицки (Сърбия) с 6:3, 6:3.

"До момента всичко върви добре, играя добър тенис, здрав съм, чувствам се добре. Пораствам и се фокусирам върху играта си и мисля, че за момента оставям настрани прякори, ранкинги и всичко извън играта ми."

"След трудния първи гейм започнах да влизам във формата си, да показвам играта, която искам и която смятах, че ще ми донесе победата. Чувствам се по-добре с всеки изминал ден. Направих по-добър мач от вчера, бях по-фокусиран, движех се по-добре на корта. Имах идея да използвам слайс още от началото. Усетих, че форхендът му не беше много добре и след няколко слайса му ставаше по-трудно. Използвах го. Сервирах добре, трябваше само да се концентрирам върху ретурите. Доволен съм от играта си. Удрям добре топката", коментира Димитров.

"Дали се чувствам фаворит за титлата? Да...не знам. Трябва да се върви стъпка по стъпка. Хубаво е човек да има самочувствие, но първо трябва да мине утрешния мач, а след това ще мислим", каза още той.

Димитров ще играе на полуфиналите срещу победителя от мача между Мартин Клижан (Словакия) и Николоз Басилашвили (Грузия).

"Нямам предпочитания за съперника. Срещу Басилашвили не съм играл, може би като йноша, но не помня. С Клижан имам мачове. Той е левичар и знам какво да очаквам. Ще гледам запис на мача между тях по-късно тази вечер и ще обсъдим с треньора ми какво можем да направим за утре. Трябва да запазя постоянството в играта си и за остана максимално концентриран", каза той.

"Всичко се развива добре за мен през този сезон. Здрав съм, щастлив съм. Вървя във възходяща линия. Концентриран съм изцяло върху играта, не мисля за прякори, ранкинг и други странични неща. Имам много цели и в момента мисля само за настоящето", допълни хасковлията.

Фото: БТА

Коментар