Григор Димитров: Направих го да изглежда лесно

Начало / Тенис / Garanti Koza Sofia Open / Григор Димитров: Направих го да изглежда лесно

Григор Димитров даде традиционната си пресконференция след мач от турнира в София. Ето как най-добрият български тенисист отговори на въпросите след убедителната победа над Николоз Басилашвили на полуфиналите с 6:1, 6:3.

За мача с Басилашвили:
"Направих го да изглежда лесно. Никога не трябва да се подценяват такива играчи. Той беше във форма в целия турнир - беше сигурен в себе си, в играта си. Излязох с добра настройка и имах готовност за всичко. Просто си играех играта."

За Гофен:
"Преди две седмици играхме. Очевидно е, че ще търси реванш. Но все пак съм пред родна публика и харесвам шансовете си. Щастлив съм да играя в неделя."

За финала:
"Мач като мач. Целите на двамата са много по-високи, така че това е просто мач. Това е една добра психология за всеки, който е в Топ 20. Искаме просто да се фокусираме върху голямата картина."

За т.нар. "Гришомания":
"Нямам идея какво е това. Харесва ми как звучи. Чудесно е да играеш пред родна публика. Това само спортист, който играе пред родна публика, може да го усети."

За вдигането на летвата и напрежението:
"Не бих казал, че има напрежение. Искам да ставам по-добър с всеки изминал ден. Не мога да разчитам на грешки на противника. Напротив, трябва да работя още по-усилено. Има много компоненти, които искам да подобря, и има още много турнири, които искам да спечеля."

За хранителния режим Григор отговори шеговито:
"Храната на мама е най-добрата."

Фото: БТА

Коментар