Александър Лазаров: Научих много ценни неща от Григор

Начало / Тенис / Garanti Koza Sofia Open / Александър Лазаров: Научих много ценни неща от Григор

19-годишният тенисист Александър Лазаров бе гост в предаването "Арена спорт", където коментира турнира в София, който бе спечелен от Григор Димитров. Лазаров изигра само един мач в надпреварата, но сподели, че е успял да усети емоцията от играта пред родна публика.

"Това ми беше първо участие в основна схема на такъв турнир. Емоциите бяха много, беше невероятно. Надявам се другата година да участвам отново", каза Лазаров.

Според Лазаров Григор е успял да надиграе тотално Давид Гофен във финала на Sofia Open.

"Имах удоволствието да гледам целия мач срещу Гофен. Мисля, че бяхме свидетели на тенис от много високо ниво. Григор надиграваше Гофен във всяко едно отношение. Имах удоволствието на тренирам с него една седмица. Научих много ценни неща, които мога да използвам в бъдеще. Радвам се за него и му пожелавам всичко най-хубаво."

Лазаров разкри и отношението на Димитров към по-младите.

"В началото бях малко притеснен да тренираме, защото не съм имал преди контакт с него. Но той е страхотен човек както на корта, така и извън него."

"Попитах го как се справя с напрежението и ми обясни, че трябва да се играе мач за мач, точка за точка и никога да не се отказваш."

Лазаров остана впечатлен от публиката в "Арена Армеец", която подкрепяше във всеки един мач Димитров.

"Отдавна не съм виждал толкова ентусиазирана и мощна публика. Със сигурност тя има огромна заслуга за неговите победи. По-лесно е, когато знаеш, че всички те подкрепят. Но със сигурност е имало и много напрежение."

Александър Лазаров се е насочил към повече турнири от сериите "Чалънджър."

"Предстои ми подготовка в чужбина. Насочил съм се към повече турнири от сериите "Чалънджър". Ще играя през април и за Купа "Дейвис", каза още Лазаров.

Фото: sofiaopen.bg

Коментар