Шефът на Международната федерация по тенис идва в България

Начало / Тенис / Шефът на Международната федерация по тенис идва в България

Президентът на Международната федерация по тенис Дейвид Хагърти идва на посещение в България. Той ще гостува на Стефан Цветков, президент на БФТенис и член на Борда за световната централа.

Двамата ще обсъждат последните промени в световния тенис и бъдещите предизвикателства пред спорта.

По време на визитата си в България Хагърти ще се срещне с Красен Кралев, министър на младежта и спорта на България.

Дейвид Хагърти ще има среща с представители на Американската търговска камара в България, чийто член е федерацията по тенис. Ще бъдат обсъдени бъдещи проекти за развитието на българския тенис с представителите на американския бизнес у нас.

Американецът ще се срещне и с водещи български треньори и администратори от екипа на БФТ.

Президентът на ITF ще има и среща в училище в България.

Една от основните цели на визитата в България е шефът на световния тенис да подкрепи лично усилията на Българската федерация да развива тениса у нас.

В качеството си на президент на световния тенис Дейвид Хагърти е в България за трети път. През 2017 година той откри Световната треньорска конференция в София, където взеха участие над 700 треньори от близо 90 страни.

Няколко месеца по-рано той изнесе публична лекция в НСА за новостите в стратегията за развитие на Световната тенис централа.

Дейвид Хагърти е президент на ITF от 2015 година, когато в Борда на директорите за пръв път беше избран българин - Стефан Цветков. 

Хагърти също така е член на Борда на директорите на Женската тенис асоциация (WTA) и на Залата на славата на световния тенис (ITHF).

Фото: БТА

Коментар