Тенис-емоциите в ефира на БНТ не спират, сезонът на трева започва!

Начало / Тенис / Тенис-емоциите в ефира на БНТ не спират, сезонът на трева започва!

Отзвукът от титлата на Рафаел Надал на Откритото първенство на Франция все още не е отшумял, а в ефира на Българската национална телевизия вече се задава ново атрактивно преживяване, свързано с най-добрите в света на тениса.

В края на настоящата седмица БНТ 3 ще предложи на зрителите си заключителните битки от турнира в Хертогенбош, Холандия. Ще трябва бързо да забравим за клея, защото надпреварата в Ниската земя ще бъде на трева и е една от първите на "зелено" покритие за сезона, чиято кулминация е на "Уимбълдън".

Първи поставен в схемата е Стефанос Циципас, като шестият в световната ранглиста ще опита да спечели трета титла за 2019 година. Основни негови конкуренти ще бъдат Борна Чорич, който поставен под номер 2, както и по един представител на различни генерации - младият Алекс де Минор, както и опитният Фернандо Вердаско.

Шампионът от миналата година Ришар Гаске сега пък отново е амбициран да извърви успешно пътя до финала. В петък в програмата на БНТ 3 попадат два от четвъртфиналите, в събота от 16 часа е време за полуфинална битка, а финалът на турнира в Хертогенбош е в неделя от 15:30ч.

 

Коментар