Роджър Федерер и Ник Кириос ще водят отборите на Европа и света във второто издание на Laver Cup (Видео)

Начало / Тенис / Други Турнири / Роджър Федерер и Ник Кириос ще водят отборите на Европа и света във второто издание на Laver Cup (Видео)

Роджър Федерер и Ник Кириос ще водят отборите на Европа и света във втория демонстративен турнир Laver Cup. Надпреварата е през септември, но организаторите вече стартираха поредица от събития, с които да я популяризират. Тенис легендите Род Лейвър и Джон Макенроу също бяха част от шоуто.

При дебюта на турнира миналата година в Прага Федерер победи ексцентричния австралиец с 4:6, 7:6 и 11:9 в дългия решителен тайбрек. 

Швейцарецът пристигна за първи път в Чикаго, за да промотира Laver Cup и сподели, че е изключително щастлив да стъпи в залата, в която е играл неговият кумир Майкъл Джордан.

Успехът на турнира миналата година доведе до предложение от Световната тенис асоциация за промени в надпреварата за купа "Дейвис". Идеята е 18-те най-добри отбора да играят помежду си за шампионската титла в рамките на една седмица, като все още е в процес на дебатиране.

Фото: БТА

Коментар