Григор отпадна на старта в Куинс

Начало / Тенис / Григор отпадна на старта в Куинс

Българската звезда в тениса Григор Димитров отстъпи с 4:6, 4:6 от канадеца Феликс Оже-Алясим в мач от първия кръг на турнира в Куинс (Лондон). Мачът беше отлаган на два пъти и днес най-после се проведе, но Димитров отново показа слаба игра и нямаше особени възможности срещу канадския 18-годишен талант.

Поставеният под номер 8 канадец ще има ново изпитание по-късно днес, тъй като ще трябва да играе мача си от втория кръг срещу Ник Кириос (Австралия), който пък се справи със 7:6 (4), 6:3 с Роберто Карбалес Баена (Испания).

Мачът започна добре за Димитров, който спечели първите си две подавания, а Оже-Алясим спечеле общо една точка в тях. Мачът вървеше сравнително равностойно до седмия гейм, когато при 30:40 канадският тийнейджър взе възможност за пробив и я реализира. Веднага след това младокът показа зрялост и затвори частта.

Лошата форма на Димитров продължи и във втория сет, когато канадецът стартира с пробив, който после и затвърди, възползвайки се от неориентираната защита на българина. Той можеше да си върне пробива в осмия гейм, но Оже-Алясим не позволи. Класата му беше доказана в последното разиграване, което той спечели на нула.

Фото: БТА 

Коментар