Григор Димитров: Рамото ми се оправя. Готов съм почти на 100 процента (видео)

Начало / Тенис / Григор Димитров: Рамото ми се оправя. Готов съм почти на 100 процента (видео)

Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че се чувства по-добре и е почти напълно готов за игра.

26-годишният Димитров от утре ще падне от четвърто на пето място в световната ранглиста след отказа да защитава титлата си на родна земя в София през тази седмица заради травма на рамото.

Той ще се завърне на корта на започващия утре турнир в Ротердам, където в първия кръг ще играе срещу японеца Юичи Сугита.

"Рамото ми се възстановява, става все по-добре и по-добре. Почти на 100 процента съм. Успях да тренирам в последните 5-6 дни. Сервисът ми бавно възвръща скоростта си Радвам се, че се завръщам на корта, особено тук в Ротердам, където играх в един от първите ми турнири като професионалист. Не гледам твърде напред. Ще играя мач за мач", коментира Димитров.

Той обяви, че целта му е да подобри представянето си в турнирите, в които не е постигнал добри резултати през миналия сезон.

"Искам да постигна по-добри резултати на турнирите, в които не играх добре през миналата година. Искам да се представя по-силно в турнирите от Големия шлем. Това е приоритетът на всеки топ играч. През миналата година направих много хубави неща на и извън корта, бях по-постоянен и играх по-силно в големите мачове, също така печелех и оспорваните срещи. Когато събереш всички тези компоненти, нещата се получават. Бях малко изненадан от себе си през 2017 година, но физически се чувствах готов да се боря", каза той. 

Фото: БНР

Коментар