Григор Димитров за CNN: Искам да бъда пример

Начало / Тенис / Григор Димитров за CNN: Искам да бъда пример

Григор Димитров заяви в интервю за CNN, че иска да бъде пример за българите, че с много работа може да се постигне всичко

Димитров стана първият дебютант след испанеца Алекс Кореча през 1998 година, който печели финалния турнир на АТП, след като в неделя надделя над белгиеца Давид Гофен със 7:5, 4:6, 6:3 в Лондон.
С успеха той се изкачи до рекордното в кариерата си трето място в световната ранглиста, като вече има и осем титли, четири от които през този сезон.
"Хубаво е да постигнеш такова нещо, когато си от страна като моята. Имаме тенис традицията със сестрите Малееви, но също така аз искам да бъда пример, не само в спорта, че с много работа можеш да постигнеш всичко. Защото няма значение откъде си. Ако мечтаеш за големи неща и вложиш необходимите усилия, отдаденост и страст, когато всичко това се свърже, ето го и резултатът", коментира Димитров. 
"Горд съм, че съм българин. Винаги съм играл да страната си и със сигурен, че хората го оценяват. Чувствам подкрепата им. На всеки мач имаше много български знамена, атмосферата беше страхотна - все едно играех у дома", допълни той. 
CNN сравнява успеха на хасковлията в британската столица с четвъртото място на националния отбор по футбол на Световното първенство в САЩ през 1994 година.
"Димитров е най-голямата спортна звезда на България и не е трудно да се разбере защо в страната са луди по него и постиженията му. В България не бяха изживявали спортен успех на световно ниво от достигането на националния им отбор до полуфиналите на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година", коментира CNN, като изтъква, че три български телевизии са предавали пряко финалния двубоя с Гофен в неделя вечерта, а след победата Димитров е получил редица поздравления, включително и от президента на страната Румен Радев. 

Коментар