Федерер: Звездите се нареждат за деветата ми титла от Уимбълдън

Начало / Тенис / Голям Шлем / Федерер: Звездите се нареждат за деветата ми титла от Уимбълдън

37-годишният швейцарец Роджър Федерер сякаш кара втора младост, а перфектната му игра срещу Рафаел Надал вчера на полуфинала на Уимбълдън му дава огромна увереност и в утрешния финал. Там негов съперник ще бъде Новак Джокович, но Федерер смята, че "звездите се нареждат за негова девета титла на Уимбълдън".

И действително. Федерер се намира в невероятна година, в която просто увеличава постиженията си и трупа титли в списъка.

"Ние с Рафа Надал сме играли толкова, толкова много, наистина не мога да ги преброя. Мисля, че тези двубои са с ясен план от самото начало. Смятам, че когато си играл с някого повече от 15 пъти, няма какво ново да предложиш. И е много трудно да измислиш изненада, казва Федерер.

"Мисля, че затова успях да постигна добър резултат срещу Надал," казва Федерер, който ще играе за рекордния 21-и триумф в Големия шлем. "Годината засега наистистина е много силна за мене, каза той.

"Звездите са се наредили точно сега. От тази гледна точка мога да вляза във финала много уверено."

"В деня на мача няма да научите нищо ново, независимо дали ще четете статистика. Нямате време, така или иначе - каза Федерер.

"В края на деня става дума за това кой е по-добър през мача, който е в по-добро състояние, който има повече енергия. И кой ще преодолее онзи момент, когато се стигне до криза".

"Мисля, че най-важната и най-вероятно първата победа, която трябва да постигнете, е тази в себе си", добавя Федерер. "Тогава каквото и да се случи отвън наблюдавано, предполагам, че е следствие или проявление на това.

"Визуализацията е част от умствената подготовка. Това е много, много важно за мен. Аз го правя през цялото време. Това е част от моята рутинна подготовка", завърши

Срещу него утре ще бъде Новак Джокович, за когото е шести финал. Сърбинът има четири победи и едно поражение от Анди Мъри (Великобритания) през 2013-а година.

Фото: БТА

Коментар