Агаси трябва да помогне на Григор Димитров да се справи с психологическата бариера

Начало / Тенис / Агаси трябва да помогне на Григор Димитров да се справи с психологическата бариера

Андре Агаси е привлечен в щаба на Григор Димитров със задачата да помогне на най-добрия български тенисист да се справи с психологическите предизвикателства 
в Тура на АТП. Това разкри личния треньор на хасковлията Дани Валверду.

Димитров се представи колебливо през 2018 година и падна на 19-то място в световната ранглиста, а само преди 12 месеца спечели финалния турнир на АТП в Лондон и беше трети в света.

Осемкратният шампион в турнирите от Големия шлем Агаси официално е консултант на българина от края на миналия месец.

"Говорихме с Григор за нуждата да прибавим нещо към нашия отбор, което да му помогне да бъде по-постоянен в играта си и редовно да бъде на топ ниво. Проблемът с него, с неговата игра и персоналност, е да бъде солиден през цялото време. Работихме много върху това, но моята задача като тийм лидер е да търся и да намирам решения, които да му помагат да се развива. Това значи той да не бъде по-добър само на определени турнири, но много по-често да разкрива потенциала в играта си", коментира Валверду.

"Казах му: "Чувствам, че за да бъдеш на върха, се нуждаеш от някого. Познавам Андре от доста време, от периода, в който работих с Анди Мъри, а ти също го познаваш от юношеските си години. Така че, нека го помолим и да видим какво мисли той". Всичко мина добре и всички в екипа сме много развълнувани, че Андре прие да ни помага", допълни Валверду.

"Агаси дава много от опита си като менталност и психическа устойчивост. Той знае какво е необходимо на тенисиста, за да стигне до върха, какво трябва да прави на и извън корта. Андре имаше страхотна кариера и е напълно наясно кое е добро и кое не е във всички аспекти. Знаейки кое е неправилно, това ни дава възможност да работим в перспектива за избягване на грешките", каза още специалистът.
 

Коментар