93 състезатели от 33 страни ще стартират в Гран при на България

Начало / Моторни / Мотоциклетизъм / 93 състезатели от 33 страни ще стартират в Гран при на България

93 състезатели от 33 страни преминаха техническия преглед преди началото на Гран при на България по мотоциклетизъм, което ще се проведе на полигона "Горна Росица" в Севлиево. Състезанията са от световното първенство MXGP и МХ2, както и от ЕМХ 250/300 от европейския шампионат.

Пилотите успяха да се запознаят отблизо с трасето и всички бяха възхитени от условията, на които ще карат през уикенда.

В късния следобед в Севлиево пристигна и президентът Европейския мотоциклетен съюз Волфганг Сръб, който събра организационния комитет и се запозна с всички подробности преди състезанието.

Както е известно, петима българи ще види публиката по състезателното трасе. Майкъл Иванов (КТМ), Станислав Цеклеов (КТМ), Николай Малинов (КТМ) ще карат ЕМХ 250 четиритактови, Алекс Димитров (КТМ) в клас МХ2, а Петър Петров (Хонда) ще кара в МХGP.

Днес пристигнаха и големите фаворити - Джефри Херлингс (КТМ, Холандия) и Антонио Кайроли (КТМ, Италия), които ще премерят за пореден път силите си през този сезон в MXGP. В класирането Херлингс води с 58 точки пред Кайроли, а до края на сезона остават три кръга.

Утре (събота) от сутринта са свободните тренировки и квалификациите във всички четири класа. В неделя от 10:00 часа е официалното откриване на Гран при България, след което са състезателните маншове в ЕМХ 250, ЕМХ 300, МХ2 и MXGP.

Фото: БФМ

Коментар