Шест първи места за българите на европейския шампионат в Румъния

Начало / Моторни / Мотоциклетизъм / Шест първи места за българите на европейския шампионат в Румъния

Шест първи места спечелиха българските пилоти в третия и четвъртия кръг на европейския шампионат по мотоциклетизъм, които бяха проведени в Румъния.

Жулиета Ленкова (МСК Плевен, "Априля") триумфира и в двете състезания на клас СП125, а в клас Формула600 Красимир Михайлов (Троян мото клуб, "Кавазаки") беше над всички в 3-ия кръг и се качи на първото място за награждаване.

Много силно каране в неделния ден направи Калоян Ангелов (Мото клуб Боляри, "Хонда"), който ликува с успеха във Формула1000, а жестока битка за победата стана при СП600, където и двата кръга първите трима финишираха в една десета от секундата.

В събота Пламен Петров (Троян мото клуб) пресече финала първи, а след него останаха Александър Георгиев (МСК Плевен, "Хонда") и Костас Кацуранис (Гърция).

Във втория ден отново битката за победата беше изключителна. Александър Георгиев изпревари с 0.05 секунди Пламен Петров, а трети на 0.09 след него финишира румънската надежда Йонел Паскота. При Супербайк1000 от българите Димитър Митов (Мото клуб Боляри, "БМВ") се нареди 3-и и в двата кръга. 

Следващото състезание от календара ще бъде в Долна Митрополия на 29 и 30 април. Успоредно с надпреварата на пистата зрителите ще станат свидетели и на 1-и кръг на eвропейския шампионат по супермото. 

Фото: БФМ

Коментар