Хорхе Лоренсо от Ямаха спечели последния старт за сезона в клас Мото GP на шампионата по мотоциклетизъм

Начало / Моторни / Мотоциклетизъм / Хорхе Лоренсо от Ямаха спечели последния старт за сезона в клас Мото GP на шампионата по мотоциклетизъм

Испанският състезател Хорхе Лоренсо, който от новия сезон ще се състезава за отбора на Дукати, постигна успех за Ямаха в последния старт за сезона в Световния шампионат по мотоциклетизъм в клас MotoGP. Титлата отдавна е притежание на Марк Маркес, но в своя старт под номер 250 в Световния шампионат, Лоренсо завърши с 1.185 секунди пред Маркес на пистата Рикардо Тормо.
Времето на Лоренсо е 45:54.228, а на третия Яноне- 46:00.831.
Италианецът Андреа Яноне, който освободи място за Лоренсо в Дукати след преминаването си в Сузуки от началото на 2017-а година, остана на 3-а позиция, изваждайки живата легенда Валентино Роси от подиума в последния старт за годината.
Победата е първа за Ямаха от юни насам и трета за Лоренсо през годината. Той стартира от първата редица заедно с Маркес, но в началните обиколки остана чак на 6-о място, а пред него се движеха Яноне и Роси. Но след 10-ата обиколка той започна да скъсява аванса на лидерите и постепенно се настани в челото, което удържа до края.
В генералното класиране Маркес финишира с 298 точки, а Роси остана на 2-а позиция с 249. Трети през сезона завърши Лоренсо с 233.

Коментар