Петър Петров: Публиката ще бъде на моя страна и се надявам на добър резултат

Начало / Моторни / Мотоциклетизъм / Петър Петров: Публиката ще бъде на моя страна и се надявам на добър резултат

Петър Петров (България, Хонда) не скри радостта си от факта, че в неделя родният му град Севлиево ще бъде домакин на състезанията от световния шампионат по мотокрос. Българинът, който се състезава в клас MXGP, се надява подкрепата на феновете да му помогне в битката с най-добрите пилоти в 450-кубиковия клас.

"Много съм радостен, защото от четири години не сме карали в Севлиево и вече нямам търпение да видя българските фенове. Състезанието в Швейцария беше горе-долу добре. Взех точки и двата манша, а това беше най-трудното трасе за мен през сезона. Чувствам се добре и се надявам на по-добър резултат в България. На предишното състезание, преди четири години, станах шести и се надявам отново на добър резултат", каза Петров в интервю за riders.live и БТА.

"Ще дам всичко от себе си и ще видим къде ще завърша. Знам, че публиката ще бъде на моя страна, което със сигурност ще ми помогне. Надявам се, че след 4-годишно прекъсване на състезанието ще има много фенове и те ще подкрепят както мен, така и другите българи", добави той.
Относно следващия сезон, Петров заяви: "В момента съм състезател на Хонда, а за догодина ще видим. Нямам предпочитания. Просто искам да имам добър мотор, с който да се боря за по-добри позиции".

Фото: БНР

Коментар