Европейският мотокрос гостува в Самоков

Начало / Моторни / Мотоциклетизъм / Европейският мотокрос гостува в Самоков

Мотокросът се завръща на мотополигон "Ридо" в град Самоков, където тази седмица ще се проведе шестия кръг от Европейския шампионат и паралелно с него четвъртия кръг на Републиканския шампионат.

Състезанието се провежда за четвърта поредна година в памет на Георги Янакиев, човекът който за първи път доведе Световния шампионат по мотокрос в България в края на седемдесетте години на миналия век и даде началото на една дълга и успешна традиция на домакинства на този най-голям мотоциклетен форум в страната ни. 

В предстоящото състезание очакваме да видим 115 състезатели във всички класове на шампионатите (МХ65, МХ85, МХ2, МХ1 и МХ), като нациите които ще бъдат представени са Македония, Гърция, Кипър, Турция, Румъния, Молдова, Сърбия, Босна и Херцеговина и България. 

В клас МХ2, след силното си представяне през август в Севлиево по време на Европейския шампионат ЕМХ250, Майкъл Иванов (КТМ) е готов да продължи своята победна серия от десет спечелени манша (5 състезания) и на Ридо.

Вторият в класирането - Николай Малинов (КТМ) ще пропусне Самоков, защото е в Холандия за финалното участие през сезона в Европейският шампионат ЕМХ125, но това отваря сериозна врата пред най-силните му конкуренти до сега в шампионата - Алекс Димитров (КТМ) и Станислав Цеклеов (КТМ), които наред с атрактивното си каране ще се борят до карирания флаг за по-добро класиране и съответно повече точки. 

Програмата на състезанието ще започне в събота със свободни тренировки и квалификации, плюс един манш за клас МХ в късния следобед, а в неделя след официалното откриване което е в 10:30 часа, предстоят и останалите състезателни маншове. 

Фото: БТА

Коментар