Скандал между Царски и организаторите на "Шипка-Дамасцена"

Начало / Моторни / Автомобилизъм / Скандал между Царски и организаторите на "Шипка-Дамасцена"

Скандал между Илия Царски и организаторите съпътства автомобилната надпревара „Шипка-Дамасцена“. След него пилотът остана без лиценз заради арогантно поведение. Един от механиците му е отправил заплахи към директора на състезанието заради отстраняването на екипа от втория манш. Царски отхвърли обвиненията.

В основата на скандала, според организаторите, са неправомерни действия по състезателната кола на нерегламентирано за това място.

След като е поискан рестарт заради катастрофа, Царски е трябвало да зареди гориво в предстартовата зона, но той нарушил правилата и се е отправил към бокса, където механиците освен гориво, са сменили и гумите му.

Пилотът твърди, че не е указано място за зареждане, че е напуснал зоната с пилотиращ автомобил и че не е сменял гуми, а само ги е почистил.

Спортните комисари отстраняват Царски, като му отнемат освен първото място и състезателния лиценз.

„Правилата са за всички и те трябват да се спазват от абсолютно всички. Няма значение как се казваш и какви постижения имаш“, каза пред нашата камера Милен Узунов, директор на състезанието „Шипка-Дамасцена“.

„Ощетен съм, защото ми е отнето първото място – аз съм първи в това състезание, спечелих го. Вината е изцяло на организатора, на Николай Манчев, на Милен Узунов. Всички тези хора, които са се опитали да направят нещо, но то още не е дорасло да бъде част от европейското семейство. Аз им го казах в очите и затова бях наказан. Не мога да търпя – казвам си истината“, заяви за БНТ Царски.

Последната дума ще има Националният спортен трибунал, който ще отстъди кой е крив и кой - прав.

Коментар