Пламен Стайков изостана, след като спука гума във втория етап на рали "България"

Начало / Моторни / Автомобилизъм / Пламен Стайков изостана, след като спука гума във втория етап на рали "България"

Рали шампионът на България за 2016 г. и главен претендент за победата в тазгодишното издание на рали "България" Пламен Стайков с навигатор Давид Кварацхелия спука гума по време на втората отсечка "Козичино".

Стайков, който този сезон се състезава с грузински лиценз, бе на втора позиция в генералното класиране след първия етап. Във втория обаче спука гума и за известно време спря в отсечката, след което продължи до финала, без да я сменя. Така той загуби над 9 минути и завърши последен в етапа.
Най-бърз в него отново бе турският пилот Ягис Авджъ Пежо 208 R5, който записа 14:43.1 минути и остави зад себе си на 14.9 секунди Бурак Чукурова с Шкода Фабиа R5. Трето време постигна Мустафа Чакал с Мицубиши Лансър Ево 9(+27.9 секунди). От българските пилоти най-напред се класира Игнат Исаев с навигатор Милен Илиев и Ситроен DS3 R3, който постигна 5-о време.

В генералното класиране след 2-та етапа води Авджъ, който има цели 59.8 секунди аванс пред Чукурова. Исаев е 3-и, като изостава на 1:33.1 минути. Тихомир Стратиев с Пежо 208 R2 е 5-и, а Григор Григоров със същия автомобил 6-и.

От надпреварата отпадна турският женски екипаж Бурджу Четинкая с навигатор Емире Кантурк, който след финала на втората отсечка не успяха да запалят колата и да продължат заради технически проблем. Отсечката не завършиха още Петър Павлов/Боян Стоянов и Риза Ризов/Иван Овчаров заради съответно скъсан носач и техническа повреда.
От едномарковия шампионат на Hyundai Racing Trophy най-бърз в етапа бе Симеон Симеонов с навигатор Йордан Йорданов, който изпревари с повече от половин минута Мартин Коев с навигатор Димо Бозуков.

Трети и четвърти са Денис Станчовски/Младен Кърчев и Виктория Гърко.

Коментар