Пламен Камбуров стана шампион в клас "Макси" (видео)

Начало / Моторни / Автомобилизъм / Пламен Камбуров стана шампион в клас "Макси" (видео)

Пламен Камбуров ("Автотранс рейсинг тийм") стана шампион в най-високия клас "Макси" за двигатели над 2000 кубика във втория кръг от Републиканския шампионат по автомобилизъм на затворен маршурут на писта "Хасково". Втори остана победителят в три предишни години на състезанието в Хасково и шампион от първия кръг в Бургас Констатнин Маршавелов ("Ка-2 рейсинг тийм").

В клас "Туринг" за коли с агрегати до 2000 кубика купата взе Иван Влъчков. Влъчков, който кара за "Дамасцена Алба", спечели старта в своя клас с "Хонда Сивик". Финалът втори и трети пресякоха Давид Будев и Косьо Йорданов.

Шампионът за последните 2 години води от старта до финала, като сериозна конкуренция му оказа Давид Будев с "Хонда Сивик" от екипа на "Влъчков Рейсинг". Двамата се движеха на близка дистанция, като разликата бе около 3-4 секунди.

В края старозагорският пилот върна газта и завърши 2-и. Трети се нареди Косьо Йорданов с "Хонда Сивик" също от "Влъчков Рейсинг", който за първи път кара с такава машина и се представи отлично.

"Благодаря на публиката, на екипа ми и на "Дамасцена Алба", благодарение на които сме тук и участваме, заяви Иван след края на деня. - Карахме заедно с колите в "Макси" и трябваше да се внимава повече."

Следващият уикенд Иван ще бъде на писта "Серес", където ще кара Sin Car R1 с Константин Маршавелов, завършил 2-и в серия "Макси", в т. н. Track Day, като част от подготовката за планираното участие в "24-те часа на Льо Ман" догодина.

В клас "Спорт" за коли с двигатели до 1600 кубика шампион е Симеон Симеонов, следван от Деян Куманов и Александър Димитров. При най-ниския клас "Енеос" за еднотипни автомобили "Ауди А4" първи е Венцислав Станев. Втори остана Ташо Ташев, а трети - Кольо Карастоянов.

Пилотите изминаха по 12 обиколки с дължина 3,120 км., а автомобилите в клас "Енеос" - по 8 обиколки.

"Надпреварата бе много вълнуваща. Ще направя всичко възможно ралито догодина отново да се състои", каза кметът на Хасково Добри Беливанов. 

Фото: БТА

Коментар