Крис Мийк триумфира на рали "Мексико"

Начало / Моторни / Автомобилизъм / Крис Мийк триумфира на рали "Мексико"

Британецът Крис Мийк със "Ситроен" спечели рали "Мексико", което е негов четвърти успех в Световния шампионат. Водейки с 37.2 секунди преди последните скоростни отсечки, пилотът от Северна Ирландия едва се размина от сблъсък с паркирани коли, като излезе от пътя с няколко метра. Измъкнал се от страховитата ситуация, той все пак приключи първи с време от 3 часа, 22 минути, 4.600 секунди.

На 2-о място остана Себастиен Ожие (Франция) с "Форд", който успя да излезе от основната група и да се превърне в единствен преследвач. В крайна сметка той завърши на 13.8 секунди. Белгиецът Тиери Нювил с "Хюндай" завърши трети на 59.7 секунди.

"Щастливо момче съм. Просто бях на миг от едно голямо буум. Разбира се, това също е начин да завършиш състезанието", смееше се след края на състезанието 37-годишният Мийк.

Следващият старт е рали "Корсика" от 7 до 9 април.

В генералното класиране начело остава Ожие, който има 66 точки, следван финландеца Яри-Мати Латвала с 58. Естонската сензация От Тенак е на 3-о място с 48. Днешният победител събра 27 точки с днешната победа и е на 6-а позиция.

Фото: БТА

Коментар