Торонто с предимство след третата среща срещу Бостън в плейофите на НХЛ (видео)

Начало / Зимни / Хокей На Лед / Торонто с предимство след третата среща срещу Бостън в плейофите на НХЛ (видео)

Остин Матюс даде предимство на Торонто във втората третина, а Патрик Марло вкара други два гола при победата с 4:2 над Бостън в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). По този начин Кленовите листа намалиха изоставането си в плейофната серия на 1-2 победи и ще опитат да я изравнят с второто си домакинство в четвъртък.

Джеймс ван Риймсдайк същи се разписа за Торонто, а Мич Марнър и Морган Рийли записаха по две асистенции за победата. Фредерик Андерсен пък спря 40 удара на вратата си и пусна голове при изстрели на Адам Макуейд и Здено Хара. Шон Курали взе участие в две голови атаки за Мечоците, а Туука Раск отрази 26 шайби.

Победителят от тази серия ще срещне Ню Джърси или Тампа Бей в следващия рунд, като Дяволите намалиха изоставането си на 1-2 победи с успех в третия мач. Тейлър Хол вкара гол и подаде за други два, включително и за победния на

Стефан Ньосен само 7:05 минути преди края. Ню Джърси вкара общо четири шайби в последната част и спечели с 5:2.

Йонас Донской вкара гол и подаде за още един за началото на серия от четири шайби във втората част, а Сан Хосе записа нов лесен успех срещу Анахайм. Акулите спечелиха с 8:1 и водят с 3-0 в серията от Западната конференция, която може да приключи в сряда с втория мач в Сан Хосе.

Нейтън Маккинън вкара два гола и Колорадо победи с 5:3 Нешвил. Лавините направиха много силна първа третина и отбелязаха три попадения в нея, с което предизвикаха напускането на противниковия страж Пека Рине. Той получи голове също от Блейк Комо и Габриел Бурке, а в крайна сметка Колорадо съкрати изоставането си в серията на 1-2 победи.

Торонто - Бостън 4:2
-Бостън води с 2:1 победи в серията.

Ню Джърси - Тампа Бей 5:2
-Тампа Бей води с 2:1 победи в серията.

Колорадо - Нешвил 5:3
-Нешвил води с 2:1 победи в серията.

Сан Хосе - Анахайм 8:1
-Сан Хосе води с 3:0 победи в серията.

Фото: БТА

Коментар