Питсбърг очаква над половин милион души за парада с Купа "Стенли"

Начало / Зимни / Хокей На Лед / Питсбърг очаква над половин милион души за парада с Купа "Стенли"

Близо 500 хиляди фенове се очаква да изпълнят улиците на град Питсбърг за парада на шампионите в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Сидни Кросби и компания ще минат по централните улици на града и през "Пойнт Стейт Парк", за да покажат петата си Купа "Стенли", която със сигурност ще бъде видяна от повече хора в сравнение с миналата година. Тогава присъстваха близо 400 хиляди.

За някои фенове, като семейството Карла и Дон Донауи, които заеха местата си покрай оградата в 2:30 тази сутрин, това ще бъде пети шампионски парад. По думите на Дон, те не са единствените подранили: "Някой ми каза, че е тук от 20:00 часа снощи".

Карла Донауи, на 60 години, заяви, че двойката не пропуска домакински мач. Ако не са в "ППГ Пейнтс Арена", двамата гледат задължително срещите по телевизията: "Ако пък нямаме възможност за това, тогава слушаме по радиото. Не сме пропускали мач години наред".

Парадът по улиците на Питсбърг започва в 11:00 часа преди обед местно време. Той ще премине по градските улици и през тази година ще завърши "Пойнт Стейт Парк", където ръководителите и хокеистите на Питсбърг ще говорят на живо пред феновете. 

"Пингвините" спечелиха Купа "Стенли" в шест мача срещу Нешвил.

Фото: БТА
 

Коментар