Радослав Янков пред БНТ: Сезонът не беше лесен, исках да се справя по-добре. На Игрите прекаленото ми желание ми изигра лоша шега (видео)

Начало / Зимни / Сноуборд / Радослав Янков пред БНТ: Сезонът не беше лесен, исках да се справя по-добре. На Игрите прекаленото ми желание ми изигра лоша шега (видео)

Радослав Янков коментира представянето си през сезона пред БНТ. Най-добрият български сноубордист направи анализ на стартовете си в Световната купа и Олимпийските игри в Пьонгчанг.

"Не беше лесен сезона и не мина според очакванията ни. Имах проблеми в началото с тестовете на бордовете. После имах проблеми с кръста, но не исках да го споделям. Имаше пикове, когато болката беше по-остра, но работихме с физиотерапефта. Благодаря му. Ако не беше той, може би нямаше да приключа сезона по този начин, защото все пак  да завършиш в топ 6 на генералното класиране не е малко, но изглежда така, защото предишните години бях по-напред. Исках да се представя по-добре, но си извадихме поуки и направихме изводи, разгледахме грешките, но понякога определени обстоятелства не позволяват за по-добро от това класиране."

Второ място в Рогла, четвърто в Банско точно преди Олимпийските игри, когато трябваше да върнете старата екипировка. Изглеждаше, че навлизаш в оптимална форма, но в Пьонгчанг не се случи това, което очакваше. Отчитате ли като лека грешка тази прекалена концентрация към Игрите?

"Прекаленото навиване от моя страна и желанието ми да направя добро класиране ми изиграха лоша шега. Преди Игрите кръста ми беше ОК. Карах добре на тренировките, но за съжаление не можах да покажа това на състезанието. Сега имам кратка почивка. След това имаме планове да отидем на лагер, ако позволява времето в България, на който да тествам бордовете, които имам и са нови. Те са по-различни и се надявам това да е първа стъпка към един по-успешен сезон."

Фото: dnevnik.bg

Коментар