Камил Щох триумфира в първото състезание от „Четирите шанци” (ВИДЕО)

Начало / Зимни / Ски Скокове / Камил Щох триумфира в първото състезание от „Четирите шанци” (ВИДЕО)

Полякът Камил Щох спечели първото състезание от веригата по ски-скок "Четирите шанци", най-вече заради феноменален втори скок, който беше с дължина от 137 метра. Така той се наложи над Рихард Фрайтаг (Германия), който беше втори след първия скок и си остана на същата позиция. Полякът Давид Кубацки запази третата си позиция, а лидерът след първите опити- австриецът Щефан Крафт се свлече извън почетната стълбичка и трябваше да се примири с 4-ата позиция.

Щох събра 279.7 точки (126.0 метра; 137.0 метра), докато след него Фрайтаг остана с 275.5 точки (128.5 метра; 127.0 метра). Кубацки, който е вторият поляк на подиума, събра общо 270.1 точки (126.5; 129.0).Следващото издание на турнир от Четирите шанци е на 1-и януари 2018-а година в Гармиш-Партенкирхен, следват стартовете на 4-и януари в Инсбрук и на 6-и в Бишофсхофен.

Щох не само е защитаващ титлата си от Четирите шанци миналата година, но е и с две олимпийски титли от Сочи- на нормална и на голяма шанца, които сега ще се опита да защити в Пьончан.

Фото: БТА

Коментар