Зографски с рекордно класиране в Рука

Начало / Зимни / Ски Скокове / Зографски с рекордно класиране в Рука

Българинът Владимир Зографски се представи впечатляващо и постигна рекордното в кариерата си шесто място във второто състезание от новия сезон за Световната купа по ски-скок във финландския зимен център Рука.

Зографски завърши със 133.4 точки, след като преодоля 140.0 метра в единствения си скок. Така той заема 12-о място в генералното класиране за сезона с актив от 40 точки.

Атмосферните условия объркаха програмата на състезанието. Първо квалификациите вчера бяха отложени за днес, но заради силен вятър не се проведоха и в съботния ден. Освен това началото на състезанието беше отлагано няколко пъти, а призьорите бяха определени след само един опит, тъй като вторите скокове бяха отменени заради силен вятър.

Победител стана Рьою Кобаяши от Япония със 142.0 точки след скок от 138.5 метра. За него това е първи успех в кариерата за Световната купа.

Носителят на Световната купа Камил Стох от Полша се нареди втори със 139.9 точки, след като преодоля 140.5 метра.

Трети е Пьотр Жила (Полша) със скок от 136.0 метра и 135.0 точки.

В генералното класиране след два старта за сезона води Кобаяши със 160 точки, следван от Стох със 130 точки, Евгени Климов (Русия) и Жила с по 100 точки и други.
Зографски е 12-и с 40 точки.

В неделя в Рука предстои още един индивидуален старт.

Коментар