Северна и Южна Корея под един флаг на откриването на Игрите в Пьончан

Начало / Зимни / Пьончан 2018 / Северна и Южна Корея под един флаг на откриването на Игрите в Пьончан

Представителите на Република Корея и на КНДР ще преминат на церемонията на откриването на Зимните олимпийски игри в Пьончан под общ флаг, съобщава агенция Йонхап. Тази договорка е била постигната днес по време на преговорите на работната среща между представители на Пхенян и Сеул в граничния пункт Пьонмунджон.

На 9-и януари протече първия кръг от диалога по нормализацията на отношенията между двете Кореи. Там именно се постигна споразумение представители на КНДР да участват на Игрите в Пьончан, които ще се проведат от 9-и до 25-и февруари. А днес се проведе третата среща в рамките на 10 дни.

Също така е уточнено, че представителите на КНДР ще пристигнат в южната съседка през сухопътната граница и КПП Пьочжу. В съставана КНДР ще бъдат включени представители на правителството, демонстративна група от таекуон-дисти, привърженици и други, в общата рамка 230 човека. Общата численост на делегацията на Северна Корея ще бъде 550 човека.

Спортисти от КНДР ще участват и на Зимните параолимпийски игри, като там съставът включва 150 човека.

На 20-и януари в МОК ще се проведе среща, в която ще вземат участие ръководители от националните олимпийски комитети на двете страни, както и представители на Организационния комитет на Игрите. Срещата ще бъде председателствата от президента на МОК Томас Бах.

Обединен корейски отбор на двете държави пък ще се състезава в програмата на хокей на лед при жените. Именно на срещата на 20-и януари ще стане ясно колко спортистки от всяка страна ще влязат. Най-малко три, а най-много 10 могат да бъдат от всяка държава.

Фото: БТА

 

Коментар