КАС ще разгледа жалбите на Мутко и изключените от Игрите в Пьончан руски спортисти

Начало / Зимни / Пьончан 2018 / КАС ще разгледа жалбите на Мутко и изключените от Игрите в Пьончан руски спортисти

Арбитражният съд по спорта (КАС) потвърди, че в деловодството му е пристигнала жалбата на бившия президент на Руския футболен съюз (РФС) Виталий Мутко и тя ще бъде разгледана. Мутко обяви на 27-и декември, че ще внесе жалбата, а днес това вече е факт.

Мутко беше принуден да напусне поста президент на Руския футболен съюз, а веднага след това Международният олимпийски комитет го отстрани завинаги от олимпийското движение и спорта. Именно това решение обжалва Мутко.

Но за човек като него, тясно свързан с руските служби за сигурност и номенклатурата, няма и ден без да му се предлага нова длъжност. От днес с подписа на премиер-министъра на Русия - Дмитрий Медведев, вече бившият футболен ръководител е назначен за шеф на организационния комитет за организиране на конгреса на Световната туристическа организация към ООН. Конференцията ще се проведе през 2019-а година в Санкт Петербург.

От КАС също така съобщиха, че жалбите на руските спортисти, които не са съгласни с изключването им от Зимните олимпийски игри в Пьончан, ще се разглеждат от 22-и януари нататък. Всички случаи трябва да бъдат прегледани до 27-и този месец и всеки спортист ще научи индивидуално решението, което го касае.

Комисия на МОК на 28-и януари ще обяви окончателния списък на руските спортисти, които ще пътуват за Пьончан за Игрите от 9-и до 25-и февруари.

Фото: БНР

Коментар