Радо Янков: Не успях да се справя, разочарован съм

Начало / Зимни / Пьонгчанг 2018 / Радо Янков: Не успях да се справя, разочарован съм

Голяма група от българските олимпийци се завърна тази сутрин от Пьонгчанг. Между тях бяха сноубордистът Радослав Янков и биатлонистите Красимир Анев и Владимир Илиев. И тримата споделиха, че не са доволни от представянето си на Зимните игри. Не скриха и разочарованието си.

Радослав Янков: "Прекалено голямото желание да се справя добре ми изигра лоша шега. Не успях да се справя. Не успях да направя добро първо спускане. Второто беше добре, но не ми достигна, за да вляза във финалите. Разочарован съм."

Красимир Анев: "Моята лична оценка... Ясно е, че не беше това, за което сме готови, нито това, което очаквахме. Причините са много. Ще ги анализираме по-задълбочено с треньора и федерацията. Надявам се да не повтаряме грешките, които допуснахме. Защото щом няма резултати, е ясно, че сме допускали грешки. Стрелбата на тази Олимпиада беше малко лотарийна - зависи какъв късмет имаш. Лично при мен не е имало вятър. Това не ме оправдава, грешките са си грешки. Конкретно за спринта - това си бяха чисто мои грешки. Единственвият, който мога да видя, е самият себе си."

Владимир Илиев: "Нямахме доза късмет, но това не е оправдание. Бях подготвен за тази Олимпиада, имах шанс за медал. Просто в биатлона е така. Един изстрел не беше достатъчен, но това е спортът. Имах шанс - и на спринта, и на индивидуалното. Имах възможност за първите 8, дори и да се мисли за медал. Но такъв е спортът. Не успях да се събера. Може би напрежението оказа влияние. Явно толкова сме били подготвени."

Фото: БТА

Коментар