Канада записа две победи в началото на турнира по кърлинг за мъже в Пьонгчанг

Начало / Зимни / Пьонгчанг 2018 / Канада записа две победи в началото на турнира по кърлинг за мъже в Пьонгчанг

Олимпийският шампион Канада записа две победи в началото на турнира по кърлинг за мъже в Пьонгчанг, след като се наложи с 6:4 над Великобритания в следобедната сесия, а по-рано победи с 5:3 Италия. Също с два успеха е и отборът на Швеция, който доминира на европейските първенства в последните години.

Воденият от Кевин Коу отбор поведе с 4:1 до края на четвъртия енд след две части с по две точки. Британците намалиха изоставането си в петия енд и канадците взеха таймаут, за да изяснят своята стратегия, но Кайл Смит и компания продължиха постепенното си връщане в мача и преди началото на деветия енд резултатът беше 5:4 в полза на Канада.

Олимпийските шампиони не се огънаха и запазиха преднината си до последния десети енд, в който британците така и не успяха да влязат в позиция за точки. След хазартно последно хвърляне за победата от страна на британците, канадците не се нуждаеха от последния си камък и спечелиха с 6:4. 

Шведите, водени от скипа Никлас Един, спечелиха две изразителни победи. Сутринта те надвиха с 9:5 Дания, а следобед спечелиха със 7:2 срещу домакините от Република Корея и ги оставиха на дъното на класирането. Корейците спечелиха по една точка в четвъртия и седмия енд, а до последен десети така и не се стигна. 

Фото: БТА

Коментар