Русия спечели отборния спринт на Световното по ски-бягане

Начало / Зимни / Други / Русия спечели отборния спринт на Световното по ски-бягане

Русия спечели отборния спринт при мъжете на Световното първенство по ски-бягане в Лахти (Финландия). Никита Крюков и Сергей Устюгов бяха най-бързи на финала в шестте обиколки от по 1.3 километра класически стил за 17:40.69 минути. За Крюков това беше втора световна титла в дисциплината след Вал Ди Фиеме 2013, когато победи в тандем със сънародника си Алексей Петухов. Устюгов пък заслужи второ злато на шампионата в Лахти след триумфа си вчера в скиатлона на 15+15 километра и общо трето отличие след среброто в индивидуалния спринт в четвъртък.

Италианците Дитмар Ньоклер и Федерико Пелегрино завършиха на второ място на 2.14 секунди. Двамата прогресираха с една позиция в отборния спринт в сравнение със световния шампионат във Фалун преди две години. Трети на 8.64 секунди пък се наредиха представителите на домакините Сами Яухойерви и Иво Никсанен.

Тимът на Норвегия в състав Майкен Касперсен Фала и Хейди Венг спечели световната титла при дамите в отборния спринт на 6х1.3 километра за втори пореден път. Норвежките дадоха време от 20:20.56 минути, като оставиха на 5.56 секунди зад себе си Русия (Юлия Белорукова и Наталия Матвеева).

С бронзовите медали се окичи тимът на САЩ (Сади Бьорнсен и Джесика Дигинс), който изпревари Швеция (Ида Ингемарсдотер и Стина Нилсон) само с 19 стотни от секундата.

Фото: БТА
 

Коментар