Нейтън Чен спечели световната титла при мъжете (видео)

Начало / Зимни / Други / Нейтън Чен спечели световната титла при мъжете (видео)

Американецът Нейтън Чен спечели титлата при мъжете на Световното първенство по фигурно пързаляне в италианския град Милано. 18-годишният Чен единствен от фаворитите изпълни перфектна в техническо отношение волна програма и завоюва за първи път в кариерата си световната титла.

За американеца това е нов триумф, след като спечели финала на Гран При в Нагоя и бронзов медал в отборната надпревара на Олимпийските игри в Пьонгчанг 2018 година.

Нейтън Чен изпълни шест четворни скока във волната си програма, за която получи оценка от 219.46 точки, от които 127.62 за технически елементи. Той триумфира със сбор от 321.40 точки и победи с близо 48 разлика Шома Уно (Япония), който остана втори с 273.77.

Шома Уно доста щастливо стигна до второто място на шампиона на планетата за втора поредна година. Той падна три пъти по време на волната си програма и едва в края на композицията показа истинските си качества. Той беше пети след кратката програма и получи втора оценка за волната, за да вземе среброто.

Представителят на Русия Михаил Коляда спечели бронзовото отличие, въпреки че падна два пъти по време на изпълнението си. Той завърши със сбор от 272.32 точки, след като беше втори в кратката и четвърти във волната програма. Коляда донесе втори медал за Русия от световно първенство при мъжете за последните 14 години след бронза на Артур Гачински през 2011-а.

Двукратният олимпийски шампион Юдзуру Ханю (Япония) не защитава титлата си заради контузия.

В топ 6 са още Алексей Биченко (Израел) с 258.28 точки, Кадзуки Томоно (Япония) с 256.11 и Денис Василиевс (Латвия) с 254.86.

Огромен провал претърпя двукратният световен бронзов медалист Боян Цзин (Китай). Той получи цели 9.0 наказателни точки за волната си програма. Така четвърти след кратката програма той остана с 23-а оценка за волната и се едва нареди 19-и в класирането с 223.41 точки.

По-късно днес е волната програма при танцовите двойки, а утре първенството в Милано завършва с галаспектакъла на призьорите.

Фото: БТА

Коментар