Министър Дашева с награда за подкрепа на българския ски спорт

Начало / Зимни / Други / Министър Дашева с награда за подкрепа на българския ски спорт

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Даниела Дашева получи награда за изключителната подкрепа на Българската федерация по ски за организирането на стартовете от Световната купа по сноуборд и реализирането на IX издание на проекта "Научи се да караш ски". Специалният плакет й беше връчен от президента на Българската федерация по ски Цеко Минев на церемония по награждаването на призьорите и закриването на сезон 2016/17 в столичния "Парадайз център". На тържеството освен президентът на Българска федерация по ски присъстваха генералният секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов, суперзвездите на българския сноуборд Радослав Янков и Александра Жекова, най-успешният ни ски бегач Веселин Цинзов, най-добрите състезатели в ските и сноуборда в България от всички възрастови групи, треньори и спонсори.

"Министерството на младежта и спорта работи отлично с Българската федерация по ски и резултатите са факт. Изпращаме един отличен сезон, надявам се и следващият да бъде поне толкова, а защо не и още по-успешен. Поздравявам ветераните и състезателите от бликото минало. Хубаво е, че и в днешното време има изявени спортисти, които наградихме. Тук са и бъдещите ни олимпийски шампиони от изключително полезната програма "Научи се да караш ски", която федерацията развива. Чудесно е, че всяка година броят на децата и на градовете, обхванати от проекта, се увеличава. Ако имам възможност, догодина бих подкрепила програмата, за да може малките деца в цялата страна да карат ски. Те са бъдещите шампиони", каза проф. Дашева.

На церемонията в "Парадайз център" бяха наградени някои от големите български имена в ски спорта от близкото минало и най-добрите ни състезатели в белите спортове от този сезон. Специални плакети получиха генералните спонсори на Българската федерация по ски - Първа инвестиционна банка, Мтел, Ауди и Дженерали. Отличени бяха също организаторите на стартовете за Световната купа по сноуборд в Банско, всички призьори от стартовете за купа "България", както и тези за купа "Надежди" в четирите направления, развивани от Българската федерация по ски.

Фото: ММС
 

Коментар