България приема 3 поредни Световни купи и Световното по ски за младежи

Начало / Зимни / България приема 3 поредни Световни купи и Световното по ски за младежи

Българската федерация по ски получи правото да организира 3 поредни Световни купи в алпийските ски и за първи път в историята си Световен шампионат за младежи до 20 години.

Това стана по време на 51-ия Конгреса на ФИС. 

Домакин на престижни стартове ще бъде Банско, който до момента е организирал 5 старта за Световната купа в алпийските ски и два за Световната купа по сноуборд. 

Заслугата е изключително много на големия приятел на българските ски Марк Жирардели, който помага на страната ни повече от 15 години. Той положи изключителните усилия, за да може България да е отново сред домакините на най-престижните състезания в ските. 

През 2019-а година Банско ще приеме три старта за Световната купа при мъжете (22-24 февруари). Година по-късно пак под Тодорка ще дойде елитът при жените. Състезанията ще бъдат на 25-26 януари, което автоматично вкарва Банско в клуба на най-големите ски курорти. 

Най-сериозното изпитание за България ще бъде през 2021-а година, когато Банско ще приеме Световната купа за мъже (27-28 февруари), а веднага след това от 1 до 10 март ще домакинства и на Световното първенство в алпийските ски до 20 години. 

Фото: БНР

Коментари

17 Май 2018 - 23:55

Коментар